חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
לחמניות מכוסמין וקמח קמוטלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 כוסות קמח קמוט
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח כוסמין לבן
2 כפות קורנפלור
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
1.1/3 כפות מלח
1 כף סוכר או סוכרלוז או סירופ אגאבה
1/4 כפית כורכום טחון
1/2 כוס שמן זית
כ-2 כוסות מים פושרים
1 ביצה לציפוי לפני האפייה
לקישוט לפני האפייה - פרג טחון ו/או סומסום לבן
אופן ההכנה:
מילה על קמח קמוט: הקמח הוא קמח עתיק בשם קורסאן עשיר
במינרלים וחלבון, בעל טעם מתקתק ואגוזי וצבעו זהבהב. לאחרונה
התחלתי לשלב אותו במאפים ולחמים.

מנפים את הקמחים עם המלח, מוסיפים שמרים ומשפר אפייה,
סוכר/סוכרלוז או סירופ אגאבה וכורכום ומעבדים במהירות נמוכה
כ-10 דקות תוך הוספת המים והשמן לסירוגין בקילוח דקיק עד שנוצר
בצק גמיש ואחיד שנפרד מדפנות הקערה. מתפיחים מכוסה כשעה
וחצי-שעתיים.

מחלקים את הבצק ל-8-10 כדורים, מעצבים את הלחמניות ומניחים
שוב לתפיחה שנייה של כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור
ל-200 מעלות.

לפני האפייה מצפים אותן בביצה טרופה וזורים עליהן מעט פרג/ואו
סומסום. (הפעם שכחתי לבצע את הציפוי.. ועדיין הן יצאו מושלמות..

אופים כ-15-18 דקות. מוציאים אותן על רשת לצינון ומכסים במגבת
מטבח שלא יתייבשו. פשוט נהדרות ורכות כמו כריות..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
טו בשבט,חנוכה