חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מאפה מתוק מאטריות וגבינהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
250 גרם אטריות דקיקות מבושלות קלות
200 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
4 כפות סוכר
500 גרם קוטג' 5%
250 גרם גבינת אורדה או מוצרלה מפוררת
50 גרם אגוזים קצוצים
50 גרם צימוקים (לא הכרחי)
קורט קינמון
קליפה מגוררת מלימון 1
1 ביצה

לסירופ:
_______

1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד

לציפוי: ריבת משמש או שזיף
אופן ההכנה:
לשמן תבנית מרובעת או עגולה מתאימה ולפזר מעט קמח תירס או סולת
למניעת הדבקה.

מפזרים על התבנית מחצית מכמות האטריות ועליהן מחצית מכמות
החמאה המומסת.

לערבב גבינות בנפרד עם סוכר ואגוזים , ביצה, קליפת לימון ןקינמון
ולפזר מעל האטריות.
מעל הגבינה מניחים את יתרת האטריות ושופכים את יתרת החמאה
המומסת.

אופים בתנור חם 180 כ-40 דקות.

בינתיים מכינים את הסירופ - ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את
המיץ וקליפת הלימון, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים
כ-20 דקות.

מוציאים את המאפה ושופכים עליו את הסירופ בעודו חם.
מצפים את המאפה בריבה.
מגישים חם או פושר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה,טו בשבט,שבועות