|
|
| שם המתכון: | | פשטידת תפוחי אדמה מבוקובינה (טוץ') | |
| | החומרים הדרושים: | 5 תפוחי אדמה מגוררים
1 בצל קצוץ
4 ביצים טרופות
1 כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס לפי טעם
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
2-3 כפות שמן קנולה
1-2 כפות קמח מצה(לא הכרחי) | | | אופן ההכנה: | סוחטים את המים מתפוחי האדמה המגוררים ומערבבים אותם עם
הביצים, בצל ותבלינים. אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח מצה,או פירורי
לחם.
מחממים במחבת את השמן, ויוצקים אליה את תערובת הפשטידה.
מטגנים על אש גדולה כ-5 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן
עוד כ-35 דקות, או עד שהתחתית מתיצבת ומשחימה.
בשלב זה ניתן לסיים את הבישול על ידי הכנסת הפשטידה לתנור חם
175-200 מעלות למספר דקות או עד שפני הפשטידה מזהיבים ומוצקים.
או -
אפשר כמובן להפוך את הפשטידה על צלחת ועוד צלחת ולהחליק אותה
חזרה למחבת להשלמת הטיגון של צידה השני. | | | טיפים מיוחדים: | | במקום קמח מצה ניתן להשתמש בפירורי לחם או קמח רגיל. | | | רמת הקושי: | | 1 | | מתכון זה מתאים לחגים: | | פסח |
| | | |