דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
לחם מתערובת קמחים בירה וגרעיניםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
3/4 כוס קמח שיפון מלא
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח אמר
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפות קורנפלור
2 כפות שיבולת שועל אינסטנט
25 גרם שמרים טריים
25 גרם משפר אפייה
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 כוס שמן זית
1.5 כף מלח

לשילוב בבצק ולציפוי: שיבולת שועל, גרעיני דלעת, צנובר, פשתן, סומסום חופן מכל אחד

אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את כל הקמחים והמלח ומערבבים. מוסיפים שמרים, משפר אפייה שמן זית ובירה ומעבדים כ-5 דקות. אז מוסיפים מחצית מתערובת הגרעינים וממשיכים לעבד עוד כ-5 דקות. אוספים לכדור ומשאירים לתפיחה של כשעתיים.

טופחים על הבצק להוצאת האויר. לשים מעט ומחלקים לשניים. מגלגלים אותם בתערובת הציפוי ומעצבים לכיכר לחם או לחמניות. מניחים בתבניות משומנות ומרופדות בנייר אפייה. משאירים לתפיחה נוספת של כ-40 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים קערית עם מים בתחתית התנור.

אופים כ-3 דקות בחום 200 ומנמיכים ל-180. אופים כ-50 דקות. מוציאים ומצננים הפוך על רשת בכיסוי מגבת מטבח.

הלחם יוצא רך וטעים. כדאי לשמור אותו מכוסה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1