דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
לחמניות מקמח כוסמין לבן וקמח קמוטלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
4 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוסות קמח קמוט
2 כפות קורנפלור
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
1 כף סירופ אגאבה
1 כף מלח
2כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן תירס
לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה מדוללת במעט מים.
אופן ההכנה:
קמח קמוט נחשב לזן חיטה עתיק בשם קורסאן (KHORASAN) עשיר בחלבון ויטמינים ומינרלים. יש לו טעם מתקתק ואגוזי וצבעו זהבהב.

שמים את כל המרכיבים לפי הסדר בקערת המיקסר ומעבדים לבצק כ-10 דקות. משאירים לתפיחה מכוסה לשעה וחצי. מוציאים את האויר ולשים לכדור. מכסים ושומרים במקרר לתפיחה נוספת של לפחות 6 שעות או עדיף עד למחרת בבוקר.
מחלקים את הבצק לכדורים ומעצבים לחמניות לפי הטעם. משאירים לתפיחה של כשעתיים.מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים את הלחמניות בביצה טרופה. לפני הכניסה לתנור חורצים פסים לקישוט. אופים כ-20-25 דקות.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה,טו בשבט