דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
חלה מתוקה בציפוי דבש ושקדים
החומרים הדרושים:
3 כוסות קמח תופח
1 כוס קמח רגיל
1 שמרית
1/2 כוס דבש
100 גרם מרגרינה/חמאה רכה
1 כפית מלח שטוחה
1-2 כוס מים פושרים או חלב פושר
2 ביצים

לציפוי:
חופן שקדים מולבנים
2-3 כפות דבש
1 כף מרגרינה/חמאה

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח התופח והרגיל לקערה ומערבבים עם השמרית.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לבצק אחיד. (אפשר במיקסר). משהים לתפיחה של כשעה - שעתיים.

מחלקים את הבצק ל-3 ויוצרים "נקניק" מכל חלק. קולעים לצמה.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשהים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.

מכינים בינתיים את הציפוי: מחממים את הדבש והחמאה.

כשהחלה מוכנה מצפים אותה בדבש ומפזרים את השקדים.
טיפים מיוחדים:
לגבי הנוזלים בבצק- יש קמח שסופג יותר נוזלים ויש שסופג פחות. לכן כמות הנוזלים משוערת. צריך לראות בזמן ההכנה אם אחרי הוספת כוס נוזלים הבצק נראה גמיש ונעים, אין צורך להוסיף עוד נוזלים. במידה והבצק עדיין "יבש" מומלץ להוסיף נוזלים לפי הצורך.
רמת הקושי:
2