דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גלילת בצק שמרים עם מילוי פרגלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
50 גרם שמרים
1/4 כוס מים פושרים לעיסת השמרים
1/2 כפית סוכר או כמו סוכר+ קורט קמח לעיסת השמרים
3-2 ביצים
1 גביע אשל/ שמנת או יוגורט
250 גרם חמאה רכה
750 גרם קמח רגיל
1 שקית משפר אפייה
3/4 כוס סוכר או כמו סוכר
מיץ וקליפה של לימון/תפוז מגורדת
1 שקית סוכר וניל

מילוי:
200 גרם פרג
1 כוס חלב
1 כוס סוכר או כמו סוכר
2 כפות דבש או סירופ אגבה
50 גרם חמאה
קליפה מגורדת מ-1 לימון
3/4 כוס אגוזים קצוצים
50 גרם צימוקים
1 ביצה

ציפוי:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר או כמו סוכר או סירופ אגבה
אופן ההכנה:
לערבב שמרים עם 1/4 כוס מים פושרים + 1/2 כפית סוכר וקורט קמח ולהתפיח.

בקערה נפרדת לערבב את יתר החומרים לבצק, להוסיף את עיסת השמרים ולהתפיח כ- 1.5 שעות.

המילוי: מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש/אגבה, חמאה וקליפת לימון. מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את הפרג, האגוזים והצימוקים. מצננים מעט ומוסיפים את הביצה.

לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל-4 כדורים ולרדד כל חלק לעלה, למרוח במילוי ולגלגל לרולדות. להניח בתבנית. לתת לתפוח עוד כ-20 דקות.

לאפות בתנור שחומם מראש (כ3/4 שעה) ל-230 מעלות בערך 7 דקות ואז להנמיך את החום ל-190 מעלות לעוד כ-15 דקות .לבדוק תחתית של הרולדות, ברגע שהן זהובות אפשר לסיים את האפייה ולהוציאן מהתנור.

הציפוי: מרתיחים מים עם סוכר ומוסיפים לבשל עוד 2-3 דקות.
מברישים את הגלילות בציפוי עם הוצאתן מהתנור.

מצננים על רשת בכיסוי מגבת מטבח למניעת התיבשות.
טיפים מיוחדים:
אפשר לגוון בסוג המילוי: פרג עם מרציפן, קרם חרובים עם מרציפן ואגוזים, שוקולד וחלבה ועוד.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים,טו בשבט