דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גלילה-רולדה מקמח כוסמין בטעם קפהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
4 ביצים
1 כוס סוכר או כמוסוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח כוסמין
2 כפות שמן קנולה
2 כפות נס קפה מומסות ב-2 כפות מים חמימים

למלית וציפוי העוגה:
1 גביע גבינה 5% או ריקוטה (250 גרם)
4 כפות סוכר או כמוסוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ריבת חלב לייט של קונדיטור
דובדבנים מגולענים או פירות אחרים חתוכים
1 שמנת מתוקה 38%
2-3 כפות קורנפלור

לזרייה על הבצק:
4 כפות אבקת סוכר או כמוסוכר מעורבות עם
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
את המלית רצוי להכין מספר שעות לפני הכנת הבצק ולשמור
במקרר.מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה ושומרים במקרר. מערבבים את כל יתר המרכיבים למלית אחידה ומוסיפים את הקצפת לתערובת בתנועות קיפול ומחזירים לקרור.

הבצק:

מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח, מוסיפים את השמן, הקפה ואת קמח הכוסמין בשתי פעמים. את העיסה יוצקים לתבנית תנור משומנת ומרופדת בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-170.

מכינים מראש מגש מרופד בנייר אפייה . עם הוצאת התבנית מהתנור הופכים אותה על המגש ומקלפים בעדינות את נייר האפייה מהרולדה. זורים עליה את אבקת הסוכר או כמוסוכר וקורנפלור ומיד מגלגלים חזרה לגלילה. מעבירים בעדינות לקרור מוחלט.

הרכבת העוגה:
מוציאים את הרולדה ופורשים אותה על המגש. מורחים חלק של המלית ומגלגלים חזרה. מצפים את העוגה מלמעלה באותה המלית ומקשטים בדובדבנים. מחזירים למקרר.

ניתן להקפיא ולהוציא כשעה לפני ההגשה.

אם לא רוצים לצפות בקרם את העוגה ,זורים אבקת סוכר או כמוסוכר מעורב עם קורנפלור.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות