דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
קרמשניט עם קרם וניל ללא סוכר עם בצק עלים כוסמיןלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק עלים כוסמין(מתכון במדור עוגות)

לקרם וניל:
1 ליטר חלב (אפשר חלב עיזים מלא)
2 חלמונים +2 ביצים שלמות
קצף מ-2 חלבונים +קורט מלח
1.1/4 כוס סוכרלוז
4 כפות שטוחות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 סרטים מקליפת לימון/תפוז
1 שקית ג'לי בטעם טבעי מומס ב-1/2 כוס חלב/מים פושרים
1 גביע ריקוטה 5%
1 מיכל שמנת מתוקה 38% מוקצפת

לציפוי: 3-4 כפות סוכרלוז טחונות עם כפית קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מדללים את הקורנפלור עם קצת חלב, מוסיפים את הביצים ו-2 החלמונים והוניל.

2. מביאים לרתיחה בסיר את החלב, סוכרלוז וקליפת הלימון/תפוז.מכבים את האש . מוסיפים את הג'לי המומס ובוחשים היטב.

3. עושים "השוואת טמפרטורות" עם תערובת הביצים והקורנפלור ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים בהדרגה חלק של קצף החלבונים. מכבים את האש ומוסיפים את יתרת הקצף.

4. מסננים את הקרם דרך מסננת, מכסים בניילון נצמד ומצננים
כשעתיים - שלוש.

5. מעבדים את הקרם במיקסר, מוסיפים את הריקוטה תוך כדי הקצפה . את הקצפת מוסיפים ידנית בתנועות עטיפה עדינות עד שמתקבל קרם הומוגני.

6. מורחים את הקרם על העלה בתבנית. את העלה השני פורסים לריבועים ומסדרים אותם מעל הקרם.

7. מפזרים את ציפוי הסוכרלוז על העוגה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1