דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת שמרים שושנים במילוי גנאש חרובים/אגוזים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן/מלא
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר או כמוסוכר
1 שקית סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל אמיתי
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה רכה
גרידת לימון/תפוז+מיץ
1 כוס חלב פושר

ציפוי - לפני האפייה -1 ביצה טרופה+1 כף מים
ציפוי - אחרי האפייה - 3 כפות סירופ אגאבה,

המלית:
125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות גדושות ממרח חרובים/אגוז ללא סוכר
1 כפית נס קפה
100 גרם אגוזים כתושים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים את החומרים היבשים כולל השמרים ומערבבים קלות. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים כ-10 דקות עד שנוצר בצק גמיש וחלק שאינו נדבק לקערה.
מורחים בעזרת הידיים במעט שמן קנולה, מכסים במטלית לחה ומשאירים לתפיחה כשעה וחצי במקום חמים. (למשל, סגור בתוך המיקרו)

בינתיים מכינים את המילוי: מחממים עד לתחילת הרתחה את השמנת המתוקה ואז מוסיפים לה את כל החומרים ומערבבים היטב לקרם חלק. מצננים.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל אחד למלבן. מורחים שליש מהמילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. פורסים לפרוסות של כ-5ס"מ ומעמידים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.

מהבצק הזה יוצאות 2 עוגות - אחת בתבנית 24 והשנייה בתבנית 22. כמובן אפשר לאחד אותן לעוגה אחת גדולה אבל העדפתי לא "להעמיס" על העוגה הגדולה, גם כך היא מספיק גדולה..

בינתיים מדליקים את התנור לחימום ל-200 מעלות.

לפני האפייה מורחים בביצה טרופה ואופים כ-5 דקות ואז מנמיכים את החום ל-180-190 ואופים עוד כ-15 דקות או עד שהעוגה משחימה וגם התחתית זהובה.
עם הוצאת עוגות השושנים מהתנור מורחים אותן מיד בציפוי האגאבה
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,טו בשבט,פורים