דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
ESTONIAN KRINGLE או עוגת שמרים קרנץ עגולהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח רגיל או קמח כוסמין
כ-1.1/4 כוס חלב או מים פושרים
50 גרם חמאה רכה או 2-3 כפות שמן זית
2 ביצים
25 גרם שמרים טרייים
1/2 שקית משפר אפייה
2-3 כפות סירופ אגאבה או סוכר
קורט מלח

למילוי קינמון-אגוזים:
100 גרם חמאה רכה
4 כפות סוכר או כמו סוכר
2 כפות מחוקות קינמון
50 גרם אגוזים טחונים

למילוי הגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 70%(אפשר ללא סוכר)
125 גרם שמנת מתוקה (חצי מיכל)
1 כפית קפה נמס
לציפוי לפני האפייה:
1 ביצה טרופה מדוללת במעט מים, סירופ אגאבה
אופן ההכנה:
ראיתי באינטרנט המון מתכונים של העוגה הזו, מקור השם כנראה מאסטוניה ובלשונם KRINGLE מתיחס לעיגול או מעגל וכולל סוגים שונים של כעכים. אין הרבה פירוט על ההסטוריה של המתכון פרט לכך שכנראה היו מכינים אותו בארועים מיוחדים ובחגים.

ועכשיו להכנה - מתכון שמרים די בסיסי וקל אך התוצאה מענגת וריחנית במיוחד.

לשים בצק מכל המרכיבים ומשהים לתפיחה של כשעה וחצי. לאחר מכן 2 אפשרויות:
1. להוציא את האוויר מהבצק ולהמשיך להכין את המתכון מייד לפי ההוראות.
2. להוציא את האוויר מהבצק לכסות בניילון נצמד (עם חורים לאוורור) ולהשאיר במקרר עד למחרת.

רצוי ששתי המליות יהיו מוכנות מראש לשימוש.
המליות:
1. מלית הקינמון - מערבבים את כל המרכיבים לקרם אחיד.

2. הגנאש- מביאים את השמנת המתוקה לנקודת רתיחה ויוצקים על השוקולד והקפה הנמס בקערה. ממתינים מעט ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים.

רציתי לנסות את שתי המליות ולכן חילקתי את הבצק לשניים.

מחצית הבצק רידדתי לעלה גדול ומרחתי עליו את רוב הקרם . גלגלתי לרולדה וחציתי אותה לאורך כאשר קצה אחד נשאר שלם. קולעים את שני החצאים ומאחדים את הקצוות לעיגול. מניחים על תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה. ליתר ביטחון שמתי כוס פיירקס משומנת במרכז העיגול. אפשר למרוח את שארית הקרם בעדינות מבחוץ.

משאירים לתפיחה של כשעה.

כחצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לאפייה ואחרי 2 דקות מורידים את החום ל170 מעלות. סה"כ אפייה כ-20 דקות (תלוי בתנור) או עד שהעוגה זהובה ושחומה.

מוציאים מהתנור לצינון על רשת ומכסים במגבת למניעת התייבשות.

2. את המחצית השנייה של הבצק חילקתי ל-4 כדורים. כל כדור רידדתי לעיגול ומרחתי בקרם הגנאש שוקולד. חרצתי פסים עם דיסקית של פיצה וגלגלתי לגלילה ואת הגלילה סביב עצמה כמו שבלול. כך עם כל יתר הכדורים. (כדור אחד גלגלתי "נגד הכיוון" ולכן יצא שונה - אבל מעניין..)

משאירים לתפיחה שנייה של כשעה. לפני האפייה מצפים בביצה טרופה ומזלפים מעט סירופ אגאבה אם רוצים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 כ-15-20 דקות, תלוי בתנור. רצוי להשגיח....

מוציאים מהתנור לצינון על רשת ומכסים במגבת למניעת התייבשות.

חבל שאי אפשר לצלם את הריחות שהעוגות האלה מפיצות..תענוג ממש.
טיפים מיוחדים:
אין ספק שאחזור על המתכון הזה עם מליות שונות ומגוונות.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,טו בשבט,פורים