דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת שמרים COZONAC בשני צבעים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח רגיל או קמח כוסמין מעורב מנופה.
150 מ"ל (בערך כוס) חלב פושר
70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן קנולה
1.5 כוס סוכרלוז
קורט מלח
קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז
1 כפית תמצית וניל
25 גרם שמרים טריים או שמרית או 1.5 כף שמרים יבשים
1/2 שקית משפר אפייה
2 ביצים טרופות



למריחה על הידיים - שמן קנולה

לבצק הכהה:
3 כפות קקאו
1 כפית נס קפה
1 כף קינמון
2 כפות סוכרלוז

למלית בין השכבות:
1/2-3/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

להברשה לפני האפייה:
1 ביצה טרופה+1 כף מים

לציפוי לאחר האפייה:
3-4 כפות סירופ אגאבה מדוללות במעט מים
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח המנופה. מוסיפים מלח ומערבבים היטב. מוסיפים סוכרלוז, וניל, שמרים ומשפר אפייה, ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים את החלב, קליפת הלימון, הביצים החמאה והשמן ומעבדים לבצק שנפרד מהקערה- בערך 10 דקות.

מורחים שמן קנולה על הידיים ומוציאים את הבצק מהקערה. מחלקים לשני חלקים שווים. לחלק אחד מוסיפים, קפה, קינמון וקקאו ומעבדים עד שהבצק מקבל צבע חום אחיד. שמים כל חלק בקערה נפרדת מכוסה במגבת לחה ומשאירים לתפיחה של כ-1.5 שעות.

בשלב הזה ניתן אמנם להמשיך בהכנת המתכון או לחילופין - לשמור את הבצק במקרר למספר שעות או עד למחרת ואז להמשיך לפי ההוראות .


מורידים את התפיחה (אגרוף לבצק) ומרדדים כל חלק לחוד למלבן על נייר אפייה. מפזרים על החלק הלבן את מחצית הכמות של החמוציות ועם המערוך מביאים את החלק הכהה ומשטחים אותו פחות או יותר בצורה חופפת על הבצק הלבן עם החמוציות. זורים מעל הבצק הכהה את שארית החמוציות . מהדקים בעדינות בעזרת המערוך את שני הבצקים.


עכשיו שוב מחלקים את הבצק לשניים, מגלגלים כל מחצית לרולדה. מחצית מגלגלים כשהבצק הלבן מלמטה ואז יוצאת גלילה לבנה מבחוץ, ומחצית כשהבצק החום מלמטה ואז יוצאת גלילה חומה. את שתי הרולדות קולעים לצמה אחת ומעבירים בעדינות לתבנית מלבנית (קצת יותר גדולה מהאינגליש-קייק המסורתית) ומשאירים לתפיחה של כ -30 דקות.

במידה והבצק היה במקרר יש להשאיר אותו לתפיחה של שעתיים לפחות ורק אחר כך לאפות.

מחממים את התנור לל-200 מעלות.

לאחר התפיחה השנייה מורחים על העוגה את הביצה הטרופה ומכניסים לאפייה על המדף לפני האחרון בתנור. לאחר כ-2-3 דקות מורידים את החום ל-170 מעלות לעוד כ-30 דקות.

עם הוצאת העוגה מהתנור מצפים אותה בסירופ אגאבה.

עוגה נימוחה, ריחנית וטעימה מאוד.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה