דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת גבינה עם ערמונים ריבת חלב ושוקולד לבן ללא קמח וללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
200 גרם (2 שקיות) ערמונים קלופים וקלויים
200 גרם ריבת חלב LIGHT של קונדיטור
170 גרם שוקולד לבן ללא סוכר (2 חפיסות)
700 גרם גבינה לבנה (1 קופסא ריקוטה 5%, 1גבינת שמנת 5% ו-1 גבינה לבנה 5%)
5 ביצים
2 כוסות סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
1 קורט מלח
1 גביע יוגורט 3%
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
1 כפית קפה נמס
2 כפות קורנפלור +1 כף קמח תירס
קליפת לימון מגוררת +מיץ

לציפוי:
2-3 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
1 כפית קפה נמס מומס ב-2 כפיות מים
1 כפית סילאן

לקישוט:
כ-40 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.

טוחנים את הערמונים עם היוגורט וחצי כוס סוכרלוז, מיץ לימון וקליפה מגוררת.

מחממים חצי מיכל שמנת להקצפה ומערבבים היטב עם ריבת החלב והשוקולד הלבן לקרם אחיד.

מקציפים את הביצים עם הסוכרלוז המלח והוניל. מוסיפים קפה נמס ואת הגבינות ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים גם את הקורנפלור וקמח תירס.

מוסיפים לתערובת הביצים והגבינות את תערובת הערמונים.

מחלקים את העיסה לשניים ומוסיפים לחלק אחד את קרם ריבת החלב והשוקולד הלבן.

משמנים תבנית עגולה 24 ומרפדים אותה בנייר אפייה. יוצקים את 2 התערובות לסירוגין עד גמר הכמות ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה. משאירים בתנור לעוד כ10 דקות עם דלת חצי פתוחה.

מצננים מספר שעות במקרר.

הציפוי:
מחממים במיקרו את המחצית הנותרת של השמנת להקצפה ומוסיפים אותה לריבת החלב. מוסיפים גם את הקפה המומס והסילאן ומערבבים עד שאין גושים והקרם חלק.

משחררים את העוגה (עוברים עם סכין חדה מסביב לדפנות) והופכים אותה על צלחת הגשה. מסירים את נייר האפייה ויוצקים עליה את הציפוי. נותנים לו להתקשות מעט במקרר.

הקישוט: מחממים את השמנת להקצפה במיקרו כ-10 שניות ומערבבים מיד עם השוקולד הלבן עד להמסה ללא גושים. מזלפים באופן חופשי על גבי העוגה ...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות