דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת ערמונים ריבת חלב עם בננות תמרים ושקדים ללא סוכר וללא קמחלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
200 גרם= 2 שקיות ערמונים קלופים וקלויים של וילי פוד
200 גרם ריבת חלב LIGHT של קונדיטור
5 ביצים
1 כף סילאן טבעי
2 בננות
4 תמרים מגולענים
1.5 כוס סוכרלוז
200 גרם שוקולד לבן ללא סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל
קורט מלח
1 גביע יוגורט 3%
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
1 כפית קפה נמס + קורט קינמון
2 כפות קורנפלור
100 גרם שקדים טחונים (1 שקית)

לציפוי:
2 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
1 כף סילאן
1 כפית קפה נמס מומס ב-2 כפיות מים

לקישוט: שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
שם ארוך לעוגה הזו ועדיין לא כללתי את כל הדברים הטובים שבה. מאוד אוהבת ריבת חלב- כפי שמשתקף במתכוני המתוקים שלי. לאחרונה אני מנסה כל מיני צרופים ושילוב של פירות ופיצוחים. כבר הכנתי עוגת ערמונים עם ריבת חלב שהייתה ממש מוצלחת. וכבר אפיתי עוגת תמרים שוקולד ושקדים טעימה. הפעם שידכתי ביניהן והוספתי בננות. התוצאה - עוגה מרעננת קרירה מוסית וטעימה - שאין מילים לתאר .. וכמה היא מתאימה לקיץ..
ועכשיו לעבודה :)

מחממים תנור ל-170-180.

טוחנים את הערמונים עם היוגורט, בננות תמרים סילאן ו1/2 כוס סוכרלוז.

מחממים חצי מיכל שמנת להקצפה ומערבבים עם ריבת החלב ושוקולד לבן לקרם אחיד.

מקציפים ביצים עם סוכרלוז מלח ווניל. מוסיפים קפה נמס וקינמון.

מוסיפים לתערובת הביצים את קרם ריבת החלב והשוקולד הלבן תוך כדי עיבוד בוו הגיטרה במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הערמונים.

לבסוף מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומעבדים לעיסה אחידה אך מעט נוזלית.

מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה 24 ומשמנים את הדפנות.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-55 דקות. מצננים מספר שעות.

הציפוי: מחממים במיקרו את המחצית הנותרת של השמנת להקצפה ומוסיפים אותה לריבת החלב. מוסיפים גם את הקפה הנמס והסילאן ומערבבים עד שאין גושים והקרם חלק.

משחררים את העוגה (עוברים עם סכין חדה מסביב לדפנות) והופכים אותה על צלחת הגשה. מסירים את נייר האפייה ויוצקים עליה את הציפוי. מקשטים בשקדים פרוסים.

שומרים במקרר. טעיםםםםםם...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה,טו בשבט,פסח