דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת יוגורט ושמנת ללא סוכר-PLACINTA CU IAURT -מקור רומנילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק:

450 גרם קמח רגיל או כוסמין מעורב
2 כפות קמח סולת מלאה
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
150 גרם יוגורט 3% (1 גביע)
1 כוס סוכרלוז
קורט מלח
1 כף תמצית וניל
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה

למלית:
600 גרם יוגורט 3% (4 גביעים)
400 גרם שמנת חמוצה 9% (2 גביעים)
7 ביצים
2 כפות קמח סולת מלאה
2 כפות שיבולת שועל אינסטנט
1.5-1.3/4 כוס סוכרלוז
1 כף תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
קורט מלח

לציפוי : 1 ביצה טרופה

לקישוט: 3 כפות סוכרלוז +1 כף קורנפלור טחונים דק במעבד (כמו אבקת סוכר)

אופן ההכנה:
את ההשראה למתכון קיבלתי משיטוט באתרי מתכונים רומנים ברשת.

הבצק:
משמנים תבנית מלבנית של בערך 22X33 ס"מ ומקמחים היטב.
מחממים תנור ל-180.

מקציפים את קוביות החמאה תוך הוספת הסוכרלוז והמלח בהדרגה. מוסיפים את היוגורט , וניל והביצים אחת אחת תוך כדי ערבול במהירות איטית. מוסיפים את הקמחים מעורבים עם אבקת האפייה. הבצק אמור להיות גמיש ולא דביק.

משטחים את הבצק למלבן גדול על משטח מקומח קלות ומחלקים אותו לשלושה חלקים. כל חלק מניחים על נייר אפייה ומצננים במקרר עד להכנת המלית.

המלית:
מערבבים את כל המרכיבים לקרם אחיד.

מניחים בתבנית עלה בצק מעליו מחצית המלית, מעליו שוב עלה בצק, יתרת המלית ומלמעלה את עלה הבצק השלישי.

אופים כ-50 דקות. כ-10 דקות לפני הסוף מוציאים את העוגה ומצפים אותה בביצה הטרופה ומחזירים לתנור להמשך האפייה.
כאשר העוגה זהובה ויציבה מוציאים אותה ומניחים לצינון.

לאחר שהעוגה התקררה זורים את הסוכרלוז הטחון ומחלקים לריבועים.

שומרים במקרר. אפשר להגיש קר ואפשר לחמם כ-20 שניות לפני ההגשה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות