דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגה "פחזנית" עם קרם קצפת-מסקרפונה ודובדבנים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 כוס מים או חלב (250 מ"ל)
100 גרם חמאה חתוכה לקבויות או נטורינה של שמרית או 1/2 כוס שמן קנולה
1.5 כוס קמח רגיל או קמח כוסמין לבן או מעורב (לבן ומלא)
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכרלוז
4 ביצים שלמות או טרופות

המלית:
כ-200 גרם דובדבנים טריים מגולענים או קפואים(מופשרים)
ג'לי בטעם טבעי ללא סוכר
250 מ"ל (1 קופסא) שמנת 38% להקצפה
250 מ"ל (1 קופסא) מסקרפונה
1/2 כוס סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הבצק הוא בצק פחזניות=בצק רבוך.
שמים בסיר חלב, חמאה/נטורינה או שמן, מלח וסוכרלוז ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח בבת אחת וטורפים עם המקצף עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר כ-3-4 דקות.

מעבירים לקערת המיקסר ועם וו הגיטרה מעבדים את הבצק בין 3-ל5 דקות לצינון חלקי.

מוסיפים כל פעם ביצה אחת או חלק מבלילת הביצים הטרופות עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

מחממים תנור ל-200 מעלות. עם הכנסת התבניות לתנור מורידים את החום ל-180. משמנים תבנית עגולה 24. נוח לעבוד עם תבניות חד פעמיות.

הפעם חילקתי את הבצק לשניים - מחצית משטחים על תבנית אחת. מחיצית שנייה מזלפים על תבנית 24 נוספת . אופים כל אחת בנפרד כ-20-25 דקות בחום 180. מצננים לגמרי.

המלית:
אם משתמשים בדובדבנים קפואים מפשירים אותם . מכינים את הג'לי לפי ההוראות ומשתמשים בנוזלים של הדובדבנים. מערבבים עם המסקרפונה לקרם אחיד.
מקציפים את השמנת עם הסוכרלוז והוניל, מוסיפים בהדרגה את תערובת הדובדבנים והמסקרפונה.

הרכבת העוגה:
מזלפים את הקרם על תחתית העוגה ומניחים מעל את החלק העליון.

שומרים במקרר עד להגשה.

טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,שבועות