דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגות שמרים במילוי פירות יער או קרם שוקולדי בציפוי טופי שקדים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק:

500 גרם קמח כוסמין לבן או קמח רגיל
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
3/4 כוס סוכרלוז
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
240 מ"ל חלב פושר 3%(1 כוס בערך)
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
1 ביצה L
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון/תפוז

לשכבת הביניים: 1-2 כפות שיבולת שועל אינסטנט

למילוי פירות יער:
300 גרם פירות יער קפואים או טריים
3-4 כפות סוכרלוז
קורט מלח
2 כפיות מיץ לימון/תפוז+קליפה מגוררת
2 כפות מחוקות קורנפלור מדולל בחצי כוס מים
2 כפות שיבולת שועל אינסטנט ו/או 2 כפות פירורי לחם מקמח מלא

למילוי השוקולדי:
2- כפות שוקוטחינה ללא סוכר
2- כפות חמאת בוטנים
1 כף ממרח חרובים ללא סוכר

לציפוי טופי שקדים:

100 גרם חמאה מלוחה
3/4 כוס סוכרלוז

2 כפות סירופ אגאבה

1 כף סירופ קוקוס

כ-100 מ"ל שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מ-לימון/תפוז

כ-200 גרם שקדים חצויים/משובבים


הבצק מתאים לשתי עוגות עגולות בקוטר 22.
אופן ההכנה:
את ההשראה לעוגות קיבלתי ממתכון של יעל גרטי בחוברת לאשה - עוגת שמרים-שקדים. כהרגלי, שיניתי מרכיבים הוספתי מליות שונות ואלה התוצאות - טעימות מאוד לדעתי..

בקערת המערבל שמים את כל המרכיבים היבשים מערבבים בכף למיזוג. בקערה נוספת מאחדים את החלב החמאה והביצה, תמציות ולבסוף מיץ וקליפה מגוררת. יוצקים את התערובת לקערת המערבל תוך לישה איטית ליצירת בצק אחיד, כ-12 דקות בערך. מכסים ומשאירים לתפיחה של כשעה וחצי.


מלית פירות היער:
מערבבים את חומרי המילוי פרט לשיבולת שועל ופירורי הלחם. מביאים לרתיחה קלה בסיר קטן ומוסיפים את בלילת הקורנפלור. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך. מכבים את האש. אם התערובת עדיין דלילה ממשיכים להוסיף את שיבולת השועל ואת פירורי הלחם. מצננים במקרר.

מלית שוקולדית:
מערבבים את כל המרכיבים ושומרים בצד .

ציפוי טופי שקדים:
ממיסים את החמאה במחבת מוסיפים לה את הסוכרלוז, סירופ אגאבה, סירופ קוקוס, השמנת המתוקה,קליפה מגוררת ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את השקדים לתערובת ובוחשים לאיחוד. מכבים את האש ומשאירים לצינון עד הרכבת העוגות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משטחים כל חלק בתבנית חד פעמית עגולה (22). מפזרים את שיבולת השועל.על עוגה אחת יוצקים את מילוי פירות היער ועל השנייה את הקרם השוקולדי. לבסוף מחלקים בין שתיהן את ציפוי השקדים.

אופים בתנור שחומם מראש ל 170-180 כ-25 -30 דקות.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה