דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת שמרים במילוי קקאו ומרציפן ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא)
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
1.5 כוס סוכרלוז
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
100 גרם חמאה פושרת חתוכה לקוביות
2-3 כפות שמן זית
1 כוס חלב פושר או מים
2 ביצים
גרידת לימון+מיץ מ-1 לימון
1 כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל

המלית:
4-5 כפות קקאו
2 כפות קפה נמס
1 כפית קינמון
1.1/4 כוס סוכרלוז
כ-100 גרם מרציפן (להשיג בחנות טבע או לעשות לבד..)
100 גרם חמאה מומסת
שמן למריחה על הידיים.

לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה מדוללת בכף מים+ מעט סוכרלוז

לציפוי לאחר האפייה: 2-3 כפות של סירופ אגאבה מדולל בכף מים
אופן ההכנה:
מנפים את הקמחים לקערת המיקסר ומערבבים עם המלח והסוכרלוז. מוסיפים בהדרגה את יתר המרכיבים תוך עיבוד הבצק במהירות נמוכה ולשים לקבלת בצק אחיד שאינו נדבק לקערה. בערך כ-10 דקות. מכסים ומשאירים לתפיחה של כשעה וחצי.

בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מהחמאה המומסת.

לאחר התפיחה מוציאים את האויר מהבצק, לשים מעט ומחזירים לקערה לתפיחה במקרר מ-6 שעות או עד למחרת.

מוציאים את הבצק ומחלקים ל-4 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה ומורחים אותו בחמאה מומסת ואז מפזרים בנדיבות מהמלית ורצועות מרציפן. מגלגלים לרולדה עם התפר למטה. כך עושים עם יתר הכדורים. אפשר פשוט להשאיר את הרולדות כמו שהן או לקלוע צמה מכל שתיים ולהניח בתבנית.

משאירים לתפיחה נוספת של כשעתיים. לאחר מכן מצפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ-25-30 דקות.

לאחר האפייה מטפטפים על הרולדות את ציפוי האגאבה.

מתקבלות עוגות ריחניות טעימות ורכות שמזכירות לי ריח ילדות.
כמעט שלא הספקתי לצלם...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה