דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגה חכמה PRAJITURA DESTEAPTA בטעם קוקוס, חמאת בוטנים ושוקו-טחינה ללא סוכר וללא קמח- מקור רומנילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
5 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
1 כף סירופ קוקוס (בעל ערך גליקמי נמוך)
1 כוס סוכר קוקוס(בעל ערך גליקמי נמוך)
1/3 כוס סוכרלוז
125 גרם חמאה מומסת פושרת
100 גרם שקדים טחונים
2 כפות קוקוס טחון
400 מ"ל קרם קוקוס
קורט מלח
2 כפות חמאת בוטנים טבעית B@D
1 כף שוקו-טחינה ללא סוכר
1 כפית קפה נמס מומס ב-2 כפות מים חמים
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
מקור השם נובע מכך שבזמן האפייה העיסה נפרדת ל-3 שכבות- 2 שכבות במרקם ספוג ובאמצע קרם טעים, דמוי קרמשניט... לאחר כל הגירסאות שכבר הכנתי, הנה אפשרות נוספת בטעם חמאת בוטנים-קוקוס-שוקו טחינה ללא סוכר וללא קמח.

העוגה מאוד קלה לביצוע ,אך כדאי להשקיע זמן להכין מראש את כל המרכיבים ולעקוב אחרי שלבי ההכנה.

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים היטב את קרם הקוקוס עם המים לנוזל אחיד ללא גושים.

3. ממיסים את החמאה במיקרו ומוסיפים לה את חמאת הבוטנים, השוקו-טחינה וקפה נמס וכן את תמציות הטעם. מוסיפים לה גם כמה כפות של קרם הקוקוס לקבלת תערובת אחידה.

4. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם קורט מלח לקצף אחיד אך לא נוקשה ומעבירים לקערה נפרדת.

5. באותה קערה מקציפים את החלמונים עם 2 סוגי הסוכר לקרם אחיד. ומוסיפים גם את קליפת הלימון.

6. מוסיפים לתערובת החלמונים את תערובת החמאה בהדרגה ותוך כדי הקצפה.

7. מורידים מהירות ומוסיפים בפעמיים-שלוש ולסירוגין את השקדים הטחונים והקוקוס הטחון ואת יתרת קרם הקוקוס.

8. לבסוף מוסיפים את קצף החלבונים ומאחדים ידנית בעזרת מטרפה בתנועות עטיפה עדינות.

9. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית 18X30 משומנת ומקומחת ומרופדת בנייר אפייה(או קטנה יותר אם יש) .

10. אופים בחום 180 כ-2 דקות ולאחר מכן מורידים את החום ל-160. סה"כ זמן אפייה כשעה (לפי התנור שלי). רצוי להשגיח.

11. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים במקרר לפחות 3 שעות או רצוי עד 24 שעות. רק אז לפרוס ולהגיש (אם מתאפקים).

טיפים מיוחדים:
העוגה מתאימה לכל השנה ולכל החגים אך במיוחד לפסח.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,פסח,טו בשבט,חנוכה,סוכות,ראש השנה