דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת ריקוטה ושוקולד לבן עם משמש ופירות יער ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לתחתית ולשכבות :
כ400 גרם פירורי עוגיות ללא סוכר
כ-2 כפות שמן קנולה

לעיסת העוגה:
400 גרם (1 גביע) ריקוטה פרסקה 9%
500 גרם (2 קופסאות) ריקוטה 5%
2 כוסות סוכרלוז
4 ביצים
250 מ"ל (1 קופסא) שמנת להקצפה 38%
170 גרם (2 חפיסות) שוקולד לבן ללא סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
5-6 כפות קורנפלור

למלית המשמש:
250 גרם משמשים
2-3 כפות סוכרלוז
1/4 כוס מים לבישול
1/3 כוס מים + 1 כפית קורנפלור

למלית פירות יער:
300 גרם פירות יער קפואים או טריים
2-3 כפות סוכרלוז
1/4 כוס מים לבישול
1/3 כוס מים+ 1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית 24 עגולה ומרפדים תחתית ודפנות בנייר אפייה.

שמים את הגבינות על מסננת מרופדת במגבות נייר (רב מגבת) להגרת נוזלים למשך כשעה וחצי.

מערבבים היטב את פירורי העוגיות עם השמן ומרפדים את התחתית. מכניסים למקרר לצינון עד להרכבת העוגה. יתר הכמות תשמש לפיזור בין השכבות של העיסה.

מלית המשמש: ממיסים את הקורנפלור במים. מביאים לרתיחה את הפירות עם הסוכרלוז ויתרת המים וממשיכים לבשל מספר דקות על אש קטנה. מוסיפים את הקורנפלור המדולל ובוחשים קלות עד שמסמיך. מורידים מהאש ומעבירים לכלי אחר לצינון.

מלית פירות יער: מכינים כמו מלית המשמש.

גנאש שמנת ושוקולד לבן:
מחממים את השמנת להקצפה לנקודת רתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן או מחממים כ-20 שניות לסירוגין במיקרו ובוחשים מדי פעם. מערבבים עד לקרם ללא גושים ומצננים.

בקערת המיקסר שמים ריקוטה, סוכרלוז, וניל ומיץ לימון ומעבדים במהירות נמוכה. מוסיפים ביצים בהדרגה ואת הגנאש שוקולד לבן. לבסוף מוסיפים כ-5-6 כפות קורנפלור ומעבדים לתערובת חלקה.

את התערובת מחלקים ל-3. חלק אחד יוצקים על התחתית פירורים בתבנית מיישרים ומפזרים מעל שכבה של פירורים.

את החלק השני מערבבים עם מחצית מלית פירות היער לקרם אחיד ויוצקים אותו על מעל החלק הלבן עם הפירורים. שוב - מפזרים פירורים מעל. את יתרת המלית שומרים במקרר לציפוי העוגה.

את החלק השלישי מערבבים עם מלית המשמש לקרם אחיד ויוצקים אותו מעל תערובת פירות היער והפירורים.

אופים בתנור כ3-4 דקות בחום 180 ומורידים ל-160 מעלות למשך כשעה או עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכז. משאירים מספר דקות בתנור הכבוי.

מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר ואחר כך למקרר למספר שעות.

משחררים את העוגה לצלחת הגשה. מצפים עם יתרת מלית פירות היער. שומרים במקרר.

העוגה היא צבעונית מאוד עם מרקם של מוס וטעימה מאוד.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,שבועות