דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
טארט דובדבנים מרציפן ותמרים בציפוי מרנג ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק:

2.1/4 כוסות קמח כוסמין לבן מנופה
קורט מלח
1/2 כוס סוכרלוז

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה+ 1 חלמון
2 כפות קליפה מגוררת לימון/תפוז
1 כף מיץ לימון/תפוז

מעל הבצק: 1-2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
כ-8 תמרים מגולענים חתוכים
כ-100 גרם מרציפן (תבור) ללא סוכר חתוך לחתיכות קטנות

למלית הדובדבנים:
כ-450 גרם דובדבנים מגולענים
2-3 כפות סוכרלוז
2-3 כפות מים
1/3 כוס מים + 1 כף קורנפלור

למרנג:

3-4 חלבונים
3-4 כפות סוכרלוז
1 כף חומץ
2 כפות קורנפלור
1 שקית ג'לי בטעם טבעי + 1/2 כוס מי ברז
אופן ההכנה:
הבצק - מכניסים לקערת המיקסר קוביות חמאה , מלח וסוכרלוז ומעבדים לקרם בהיר. מוסיפים חלמון, ביצה ומיץ לימון ולבסוף את הקמח בפעמיים שלוש עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת ומהדקים בלחיצות לבתבנית. זורים פירורי לחם , מסדרים את חתיכות התמרים והמרציפן על הבצק ומצננים במקרר עד להרכבת העוגה.

המלית:
מדללים מים עם קורנפלור ומניחים בצד.
שמים בסיר קטן את הדובדבנים עם הסוכרלוז והמים ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים כדקה או עד שמסמיך מעט. מורידים מהאש ומצננים.

מוציאים את התבנית עם הבצק ויוצקים עליה את מלית הדובדבנים. מיישרים מעט. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד שקצוות הבצק מזהיבות. מצננים קלות.

בינתיים מכינים את המרנג:
מכינים את הג'לי לפי ההוראות.
שמים את החלבונים עם הסוכרלוז בקערת המיקסר ומניחים מעל ביינ-מרי ומקציפים עד שהסוכרלוז נמס. מעבירים את הקערה להקצפה במהירות בינונית גבוהה למשך כ-8-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את הג'לי המומס, כף החומץ ואת הקורנפלור וממשיכים להקציף. הקצף צריך להיות יציב. יוצקים את המרנג מעל מלית הדובדבנים ואופים בחום בערך 170 לדקה או שתיים עד שהוא מזהיב קלות.

שומרים במקרר.

טארט מרענן שמתחסל יותר מדי מהר...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1