דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגה בחושה מקמח כוסמין עם אוכמניות וחמוציות ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
4 ביצים
2 כוסות קמח כוסמין לבן
1/2 כוס קמח תירס דק
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1.5 כוס סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 גביע יוגורט 3%
מיץ+ קליפת תפוז או לימון

למלית:
100 גרם אוכמניות קפואות
כ-200 גרם חמוציות קפואות
3-4 כפות סוכרלוז
2-3 כפות שיבולת שועל אינסטנט
אופן ההכנה:
מקציפים חמאה עם סוכרלוז ותמצית וניל לקרם. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם עד שהיא נבלעת בעיסה. מוסיפים בהדרגה את יתר המרכיבים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. לא לבחוש יותר מידי.

המלית: מערבבים את הפירות עם הסוכרלוז ושיבולת השועל.

מחממים תנור ל-180.

מכינים - או תבנית אינגליש קייק או תבנית 24 עגולה - משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית שבחרנו, על זה מחצית מהמילוי, את יתרת העיסה ומעליה מפזרים את יתרת המילוי.

אופים כ-40-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.

מצננים מעט בתוך התבנית ואז מעבירים לצלחת הגשה.

אם נשאר משהו אחרי יום...כדאי לשמור במקרר. טעים ומרענן!
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1