דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
בקלאווה של תקווהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
400 גרם בצק עלים מרודד מוכן או בצק פילאס תורכי

למילוי:
_______
200 גרם אגוזים כתושים
200 גרם שקדים טחונים
2 כפות סוכר
קורט הל

לסירופ:
_______
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
מיץ מ-1 לימון
אופן ההכנה:
לחלק את הבצק לשניים ולרדד כל חלק לעלה. למרוח עלים בשמן קנולה. להניח עלה בצק על תבנית 25X40 משומנת.

לערבב אגוזים עם שקדים הל וסוכר ולפזר על הבצק.
לכסות בעלה הנוסף ולפזר סומסום. לחתוך למעויינים ולאפות בתנור 200 מעלות עד שמזהיב.

סירופ - להרתיח מים סוכר ולימון עד לקבלת סמיכות רצוייה ולשפוך על העוגה הקרה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,טו בשבט,פורים