דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גלילות בצק שמרים קר במילוי תפוחי עץ
החומרים הדרושים:
1 ק"ג קמח רגיל
50 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים פושרים
1 שקית סוכר וניל
600 גרם מרגרינה/חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
6 חלמונים או 3 ביצים

למלית:
______
4 תפוחי עץ מסוג גרנד או מוזהב
1 כוס סוכר
2- כפות קורנפלור+חצי כוס מים
קליפה ומיץ מלימון אחד
1 כף ליקר או קוניאק
קורט קינמון
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים ב1/4 כוס מים פושרים ו1/4 כוס סוכר.
בקערה שמים קמח, מרגרינה סוכר וחלמונים, מוסיפים את תערובת השמרים ולשים לבצק גמיש.

עוטפים את הבצק בשקית נילון ומכניסים למקרר ללילה. הבצק נשמר יומיים שלושה במקרר.

הכנת המלית:
___________

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקוניאק, קליפת הלימון והמיץ ומאדים על אש קטנה עד לריכוך התפוחים.

בוללים את הקורנפלור במים ומוסיפים לתערובת התפוחים, מערבבים מעט עד שמסמיך. מוסיפים את הקינמון ומצננים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשלושה ארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה, מורחים בתמלית ומגלגלים לרולדה.
מסמנים בסכין את המנות, ומשאירים לתפיחה של שעה.

אופים בתנור שחומם ל170-180 כ-30 דקות.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
3
מתכון זה מתאים לחגים:
סוכות,ראש השנה