דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגת תפוזים 2לחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 תפוז מנוקה חתוך ל-4 עם הקליפה
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
3 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח

סירופ להרטבת העוגה:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
לציפוי 1 :
1 שקית קרם אינסטנט וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 שקית אבקת קצפת אינסטנט
1 כוס חלב
250 גרם תותים מנוקים ושטופים פרוסים לאורך
1 כוס סוכר
1 כפית ליקר
1/2 שקית ג'לטין בטעם טבעי
או
ציפוי 2 :
1 שקית אבקת סוכר,1-2 כפיות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מרסקים את התפוז במעבד מזון. מוסיפים את החמאה,חלמונים, סוכר וקמח וממשיכים לערבל עד שמתקבלת עיסה אחידה.
בנפרד מקציפים חלבונים לקצף מוצק ומוסיפים אותו לעיסת העוגה בתנועות קיפול עדינות.

יוצקים את העיסה לתבנית עגולה משומנת ואופים בחום של 180מעלות כ-40 דקות.מצננים.

הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים כעשר דקות או עד שמסמיך קצת.

הציפוי:
אפשרות 1
------------
חוצים את העוגה לשניים ויוצקים עליהם את הסירופ.
מכינים את קרם הוניל - שמים בקערת המיקסר את החלב אבקת קרם וניל, שמנת לקצפת ואבקת קצפת ומערבלים עד שנוצר קרם ללא גושים.
מבשלים את התותים עם כוס הסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ועוד מספר דקות ומצננים.
מורחים חלק של הקרם על בסיס העוגה ומסדרים מעליו חצאי תותים. מכסים במחצית השנייה ומורחים את יתרת הקרם. מקשטים בחצאי תותים.
ברוטב התותים שנותר ממיסים חצי שקית גלטין בטעם טבעי ומצפים את העוגה.
אפשרות 2
-------------
מערבבים את אבקת הסוכר במיץ תפוזים עד לקבלת מעין משחה ומורחים על העוגה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1