דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
בריושים - ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח כוסמין לבן
1/2 חבילה שמרית או 1.5 כף שמרים יבשים
1/2 שקית משפר אפייה
1 כפית מלח
1/3 כוס סוכרלייט
1/3 כוס חלב פושר
6 ביצים (לא קרות)
300 גרם חמאת עיזים בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

למריחה לפני האפייה :ביצה טרופה
למריחה לאחר האפייה - סירופ אגאבה מדולל ב-2 כפיות מים

למלית (אם רוצים):
ריבת חלב LIGHT, או ממרח חרובים ושומשום ללא סוכר
כמובן שאפשר מליות שוקולד, גבינה וכו'
אופן ההכנה:
המתכון להלן מבוסס על מתכון לבריוש של השפית אוסנת של רשת בונזו'ר והעיצוב ברוח מתכון כנ"ל של השף אבנר לסקין, עם שינויים שלי בסוג הקמח, סוג החמאה,משפר אפייה, סוג המילוי - וכמובן שגם הפעם המתכון הוא ללא סוכר.

שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר מלבד החמאה ומעבדים כ-5 דקות, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי לישה ובסך הכל לשים כ-10 דקות לבצק אחיד ורך. מתפיחים מכוסה בקערה משומנת כשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.

מוציאים את האויר מהבצק ומעבירים לפריזר לשעה או ל-4 שעות במקרר (אפשר עד למחרת). הבצק קל לעיבוד לאחר הקירור.

מחלקים את הבצק לחתיכות שוות (פחות או יותר..) ויוצרים כדורים. מניחים אותם בתבניות שקעים של בריוש (אפשר גם סיליקון) ומשאירים לתפיחה שנייה של כשעה או עד שמכפילים את נפחם. בשלב הזה אם לא ממלאים אותם אפשר למרוח בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל180-190 כ-15-20 דקות (תלוי בתנור) ורצוי להשגיח.

אם רוצים למלא - מחוררים כל בריוש במרכזו ושמים כפית מהמילוי שרוצים. משאירים אותם לתפיחה נוספת של כ-15 דקות. מורחים בזהירות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש כ-15-20 דקות.

אפשר להקפיא חלק של הבצק ולהפשיר בלילה במקרר.

עם הוצאת הבריושים מהתנור מורחים בסירופ אגאבה המדולל, ומצננים מכוסים במגבת (שלא יתייבשו).

המרקם של הבריוש אוורירי מאוד וממש נמס בפה.. כמה שזה טעיםםםם...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה