דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגיות כוסמין עם ערמונים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
100 גרם ערמונים קלופים וקלויים (1 שקית )
1 כוס קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם קוביות חמאת עיזים
1 כוס סוכרלייט (סוכרלוז)
1 כפית תמצית וניל או מקל וניל מגורד
1 ביצה

לקישוט : סוכרלייט מעורב ב-2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
במעבד המזון שמים את הקמח עם אבקת האפייה והערמונים ומעבדים בפולסים לתערובת הומוגנית. מוציאים לקערה ושומרים בצד.
שמים את קוביות החמאה עם המלח, סוכרלייט וניל וביצה ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את תערובת הקמח/ערמונים ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לתבנית פיירקס ומצננים כשעה.
לאחר שעה מחממים את התנור ל-170-180 מעלות. יוצרים כדורים בעזרת כפית ומניחים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10-12 דקות או עד להזהבה קלה.

לאחר הצינון מפזרים סוכרלייט מעורב עם קורנפלור ומאחסנים בקופסא אטומה.

טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
טו בשבט