דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
אוזני המן וכיסונים ממולאים במרציפן ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח מלא
200 גרם חמאה
1 גביע יוגורט 3%
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף סוכרלייט
2-3 כפות סירופ אגאבה
1 כפית תמצית וניל

למלית המרציפן:
200 גרם שקדים טחונים
2 כוסות סוכרלייט
מיץ מחצי לימון
1-2 חלבון ביצה

לציפוי: ביצר טרופה עם כף מים
לקישוט: סוכרלייט מעורב עם כף אבקת קורנפלור
אופן ההכנה:
מעבדים את כל המרכיבים לבצק אחיד ושומרים במקרר כשעתיים או עד למחרת.

המלית: שמים את כל החומרים למרציפן בקערת המיקסר ומעבדים לבצק הומוגני. יוצרים כדורים קטנים בהם נמלא את אוזני המן והכיסונים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוציאים את הבצק ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק וקורצים עיגולים עם כוס או מיקד . בכל עיגול שמים כדור מרציפן וסוגרים למשולש (אוזן המן) ומהדקים היטב. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
עם מחצית הבצק השנייה חוזרים על התהליך רק שכאן במקום לסגור כל עיגול למשולש - סוגרים לכיסון-סהרון ומקשטים קצוות עם מזלג. מצפים בביצה טרופה.
עם הכנסת העוגיות לתנור מנמיכים ל-180 מעלות. אופים כ-15-20 דקות או עד שהן מזהיבות . מוציאים וזורים סוכרלייט .
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים