דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
אקלר במילוי קרם בטעם קפה וציפוי שוקולד ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 כוס חלב (250 מ"ל)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1.5 כוס קמח רגיל או קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא)
1/8 כפית מלח
1/4 כוס סוכרלוז
4 ביצים שלמות

הקרם:
1 כוס חלב (250 מ"ל)
1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
כ-200 גרם ריקוטה 5%
נס קפה (2 כפיות קפה נמס להמיס ב-2 כפות מים חמים)
1 שקית פודינג וניל של TUSSO ללא סוכר

לקישוט:

50 גרם שוקולד מריר 60% ללא סוכר
1 כפית חמאה
2 כפיות שמן קנולה
אופן ההכנה:
שמים בסיר חלב, חמאה, מלח וסוכרלוז ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח בבת אחת וטורפים עם המקצף עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר כ-3-4 דקות.

מעבירים לקערת המיקסר עם וו הגיטרה. מעבדים את הבצק בין 3-ל-5 דקות לצינון חלקי.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מוסיפים כל פעם ביצה אחת ומעבדים עד שהיא נטמעת בבצק, ממשיכים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה,מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר רחב משונן ומזלפים פסים באורך של כ-8 ס"מ.

אופים כשעה מבלי לפתוח את התנור. מוציאים ומצננים לגמרי.לאחר הצינון חותכים לכל אקלר את החלק העליון בזהירות.

הקרם:
שמים את כל מרכיבי הקרם בקערת המיקסר ומקציפים לקרם אחיד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן (דק יותר מהקודם) ממלאים את העוגיות בקרם ומחזירים לכל אחת את ה"כיפה"..

קישוט : ממיסים את השוקולד עם החמאה בפולסים במיקרו, מערבבים היטב, מוסיפים את השמן קנולה כדי לדלל את התערובת ומזלפים בעזרת מזלג על פני האקלרים.

טיפים מיוחדים:
קשה לעמוד בפני האקלרים הללו. ..
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,שבועות