דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
בורקס (סהרונים) מבצק יוגורט של אהרונילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
3.5 כוסות קמח כוסמין מעורב.- (במקור - קמח רגיל או קמח "סמולה"
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן זית
2 גביעי יוגורט 3% (במקור - יוגורט כבשים)
1 ביצה
קורט מלח

למלית חצילים עם גבינות מלוחות (במקור רק בולגרית):
1 חציל מקולף חתוך לקוביות ומטוגן
2. 1 בצל קצוץ ומטוגן
3. 200 גרם קשקבל או גאודה/צ'דר או בולגרית או תערובת של כולן
4. 1 ביצה
5. פלפל גרוס. אין צורך במלח. הגבינות מספיק מלוחות.

לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה

לקישוט: סומסום מעורב עם פרג טחון
אופן ההכנה:
ראיתי את המתכון של הבצק בסוף השבוע במדור של אהרוני בחוברת ידיעת 7-ימים. מאוד התלהבתי ובחרתי להכין אותו עם שינויים קטנים בקמחים.
הבצק שמתקבל ממש נפלא גם לעבודה וגם לאחר האפייה. אפשר למלא אותו במליות מתוקות או מלוחות. הפעם בחרתי במלית מלוחה.

לערבב קמח עם אבקת האפייה, להוסיף שאר המרכיבים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. לכסות בניילון נצמד לשעה או עד למחרת.

המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים המוכנים לתערובת אחידה ושומרים במקרר.

מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מרדדים לעלה וקורצים עיגולים בגודל של כ-8-10 ס"מ (אפשר יותר גדול או קטן לפי מה שרוצים). שמים כפית מהמילוי בכל אחד ומקפלים לחצי. מהדקים קצוות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים סומסום עם פרג.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים היטב.

המאפים נחטפים ממש כמו גרעינים. אי אפשר להפסיק ..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,פורים,שבועות