דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
דונאטס בציפוי קרם חלווה-שוקולד וקרם שוקולד לבן וקוקוס ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 כוס קמח מלא תופח
1 כוס קמח כוסמין מלא
1.5 כוס קמח כוסמין לבן
25 גרם שמרית או שמרים טריים
25 גרם משפר אפייה
קורט מלח
4 כפות סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס מיץ לימון +קליפה מגוררת
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס חלב פושר או מים
2-3 כפות שמן תירס

לציפוי לפני האפייה: 1 ביצה טרופה

לציפוי אחרי האפייה:

קרם שוקולד לבן-קוקוס
1 חבילה שוקולד לבן ללא סוכר
1 כוס קרם קוקוס
2 כפות מיץ לימון
קורט מלח
100 גרם ריקוטה 5%
2-3 כפות שיבולת שועל אינסטנט (להסמכה)

קרם חלבה-שוקולד:
100גרם חלבה ללא סוכר מפוררת
2 כפות ממרח חרובים ללא סוכר
100 גרם שוקולד 60% ללא סוכר -מומס
50 גרם חמאה +1 כף שמן זית
2 כפות יוגורט 3%
קליפת לימון/תפוז מגוררת

אופן ההכנה:
מעבדים את כל המרכיבים לבצק, לשים כ-10 דקות, מושחים את הקערה והבצק בשמן תירס ומשאירים לתפיחה של כ-1.5 שעות.

טופחים על הבצק להוצאת אויר , מרדדים לעלה בעובי של כ-2 ס"מ ובעזרת מיקד או כוס קורצים עיגולים ו/או דונאטס (בעזרת מיקד יותר קטן) ומשאירים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. את ה"פרחים" יצרתי מהשאריות בצק שהוצאתי מהחורים של הדונאטס..

מחממים תנור ל-200 מעלות. עם הכנסת הדונאטס מנמיכים ל-170 ואופים כ-15-20 דקות או עד שהדונאטס מזהיבים והתחתית אפוייה. מצננים על רשת מכוסים.

הכנת המליות: פשוט מערבבים את המרכיבים לכל מלית עד ליצירת קרם אחיד. רצוי שהמליות תהיינה מוכנות מראש.

לאחר הצינון טובלים כל דונאט בקרם הרצוי ומניחים על צלחת הגשה. מקשטים חופשי כיד הדמיון.. את הפרחים מקשטים בסוכרלוז מעורב בקינמון.

שיהיה חנוכה טעים ומלא אור...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה