דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
אוזני המן וכיסוני שמרים 2-צבעים במילוי מרציפן ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כפות קורנפלור
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
1 כפית אבקת אפייה (כן כן!)
קורט מלח
1.5-1.3/4 כוס סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב + 50 גרם חמאה רכה או 5 כפות שמן קוקוס
1/4 כוס שמן תירס
2 כפות רסק תפוחי עץ טבעי

לבצק השוקולד:
2 כפות קקאו או קרם חרובים ללא סוכר
1 כף קפה נמס
1 כפית קינמון
2 כפות סילאן
2 כפות מים פושרים
1 כף שמן תירס

למלית המרציפן:
200 גרם שקדים טחונים
2 כוסות סוכרלוז
מיץ מחצי לימון
1-2 חלבון ביצה

לציפוי : 2 חלמונים +1 כף מים+ 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
מנפים את סוגי הקמח והקורנפלור ומוסיפים את המלח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מחלקים את הבצק ל-2. חלק אחד שמים בקערה נפרדת ומכסים. לחלק השני מוסיפים את המרכיבים לבצק השוקולד ומעבדים לבצק אחיד. מכסים גם אותו ומניחים לתפיחה של כשעה וחצי.

לאחר מכן 2 אפשרויות:
1. להוציא את האוויר מהבצקים ולהמשיך לפי ההוראות.

2. להוציא את האוויר מהבצקים לכסות בנילון נצמד (עם חורים לאוורור) ולשמור במקרר עד למחרת.

מכינים את מלית המרציפן:
שמים את כל החומרים למרציפן בקערת המיקסר ומעבדים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים בהם נמלא את אוזני המן והכיסונים.

מרדדים את הבצק הלבן בין 2 דפי אפייה. כנ"ל עם בצק השוקולד. שמים את עלי הבצק אחד על השני ומרדדים שוב לצורת מלבן. חותכים את המלבן לשניים ומגלגלים כל חלק לרולדה. אפשר לגלגל רולדה אחת עם הבצק הלבן למטנ והשנייה עם הבצק שוקולד למטה. התוצאה -רולדה אחת לבנה והשנייה חומה.

פורסים כל רולדה ל-14-15 פרוסות. משטחים כל פרוסה לעיגול וממלאים בכדור מרציפן. סוגרים לאוזן המן או לכיסון ומהדקים קצוות. מניחים לתפיחה נוספת של כ-30 דקות.

אם הבצק היה במקרר יש להתפיח את אוזני המן והכיסונים כשעתיים לפני האפייה.

לפני האפייה מצפים את אוזני המן והכיסונים בתערובת החלמונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ- 15-18 דקות, תלוי בתנור.

מוציאים מהתנור לצינון על רשת. מכסים במגבת למניעת התייבשות.
טיפים מיוחדים:
העוגיות טעימות וריחניות.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים