דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מאפינס שזיפים הפוכים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק:
כ-1.5 כוסות קמח כוסמין לבן או מלא
1/2 שקית אבקת אפייה
1.5 כוס סוכרלוז
1/2 כוס שמן זית
קליפה מגוררת +מיץ מלימון שלם
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
2 כפות אבקת קקאו

לשזיפים:
כ-4 שזיפים מגולענים ופרוסים
2-3 כפות סירופ קוקוס
2-3 כפות סירופ אגאבה
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
משמנים תבנית מאפינס.

מערבבים בצלוחית את הסירופים עם מיץ לימון. טובלים כל פרוסת שזיף ברוטב שנוצר ומניחים בתחתית של תבנית המאפינס.

בקערת המיקסר מערבבים ביצים עם סוכרלוז ושמן ומעבדים היטב לקרם אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון, והמיץ ואת הקמח +אבקת האפייה בפעמיים שלוש. לא בוחשים יותר מידי.

מחלקים את הבלילה ל-2/3 ו-1/3 . ל-1/3 מוסיפים את הקקאו ובוחשים עד שאחיד. יוצקים את העיסה הלבנה והכהה לסירוגין מעל שכבת הפירות. אופים בחום 180 מעלות כ-12-15 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משחררים כל עוגייה בזהירות ובעזרת כף הופכים אותה ומניחים על מגש. מטפטפים על המאפינס מעט מהסירופ. טעים ומרענן..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות