דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מאפינס "כמו דבש" ללא תוספת סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2.5 כוסות קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא)
1/2 שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
1/2 כוס סוכרלוז
קורט מלח
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז או לימון
113 גרם רסק תפוחי עץ
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סירופ אגאבה
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
1 כפית סירופ קוקוס
3/4 כוס שמן זית
4 ביצים
1 כוס מים חמימים

לקישוט: לפזר סוכרלוז מעל (לא חובה)
אופן ההכנה:
ה"כמו דבש" מתייחס לתחליף המשולב של סירופ אגאבה עם סילאן וסירופ קוקוס שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך. הטעם ממש "כמו דבש"...

מקציפים את הביצים עם הסוכרלוז והמלח עד שמכפילים את נפחם. מוסיפים בזרזוף את השמן, סירופ אגאבה, סילאן וסירופ קוקוס, תמצית וניל , רסק תפוחי עץ, מיץ וקליפה מגוררת. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לסירוגין את הקמח והמים. לא מערבבים יותר מידי.

ניתן להכין מהעיסה עוגה אחת בתבנית 24/26 או מאפינס בתבניות סיליקון כפי שאני הכנתי. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 - את העוגה כ-35 -40 דקות ואת המאפינס כ-15-18 דקות. (כדאי להשגיח ולבדוק! כי זה תלוי מאוד בתנור שיש לכל אחד...

מחכים שהמאפינס יצטננו ואז הופכים ומניחים בעטרות נייר וזורים סוכרלוז דרך מסננת.

מאפינס רכים ונימוחים טעימים ומתאימים לחגי תשרי ולכל השנה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות