דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגיות קנלה CANELES DE BORDEAUX בגירסה של קרם קוקוס וקפה ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
400מ"ל קרם קוקוס בטמפרטורת החדר
25 גרם חמאה רכה
2 חלמונים +1 ביצה (או 2 ביצים שלמות)
1.5 כוס סוכרלוז
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד או לימון
1 כוס קמח כוסמין לבן
1-2 כפות קורנפלור
2 כפות סירופ אגאבה

לבלילה הכהה:
2 כפיות קפה נמס
1 כפית סוכרלוז
2 כפות מים חמים
2 כפות קרם חרובים ללא סוכר

לשימון התבניות לפני האפייה : 25 גרם חמאה מומסת

לקישוט לאחר האפייה : סירופ אגאבה
אופן ההכנה:
מנפים קמח כוסמין וקורנפלור בקערה ושומרים בצד.

מערבבים בקערה נפרדת קרם קוקוס (עם המים), קליפת תפוז תמצית וניל וחמאה.

מקציפים חלמונים עם סוכרלוז, מיץ תפוז ואגאבה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומעבדים למרקם משחתי. מוסיפים את תערובת הקרם קוקוס תוך כדי עיבוד במיקסר לקבלת תערובת נוזלית.

בלילת הקפה: מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.

שליש מהכמות תערובת מאחדים עם בלילת הקפה.

מכסים את שתי הקערות (בלילה לבנה ובלילה כהה) ומשאירים במקרר למנוחה עד למחרת.

לפני שיוצקים לתערובת השקעים כדאי לערבב שוב את שתי התערובות.

מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצקים כחצי כפית חמאה מומסת לכל תבנית. ממלאים לסירוגין (2 כפות בלילה לבנה, כפית בלילה כהה וחוזר חלילה. משתדלים למלא עד כאצבע לפני הסוף. אופים כרבע שעה ואז מנמיכים ל-170 וממשיכים לאפות בסך הכל כשעה תלוי בתנור. המאפים אמורים להיות מאוד שחומים מבחוץ.

מחכים כ-2 דקות ואז מוציאים את העוגיות לצינון ומתאפקים... הקרום הפציח מתקבל אחרי שהתקררו.

שילוב מוצלח ביותר וטעים טעים..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,שבועות