דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגיות ממולאות ברחת לוקום-מקור רומנילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1. בצק פריך:
____________
200 גרם מרגרינה ללא מלח או חמאה
1 ביצה
350 גרם קמח תופח (1 חבילה קטנה)
3/4 כוס מיץ תפוזים
4 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

2. בצק פריך עם דבש:
___________________
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1 שקית סוכר וניל
קליפת לימון/תפוז מגוררת
1 כף קוניאק
1/2 כוס שמן קנולה
1 שקית אבקת אפייה
כ-4 כוסות קמח רגיל
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס ריבה מדוללת במעט מים חמימים

למילוי
------
500 גרם רחת-לוקום בצורת גליל או קוביות.

לקישוט: ביצה טרופה ולאחר האפייה לפזר אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ניתן להכין את העוגיות משני סוגי הבצק המפורטים להלן:

1. הכנת הבצק הפריך:
-------------------
בקערת המערבל מקציפים היטב מרגרינה/חמאה עם ביצה וסוכר. מוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים, סוכר וניל וקמח. מערבבים עד לקבלת בצק גמיש. מחלקים ל-3 או 4 כדורים ומצננים מספר שעות במקרר.

על משטח מקומח מרדדים עלה וחותכים למלבנים או משולשים. במרכז כל מלבן/משולש מניחים ריבוע רחת לא גדול ומגלגלים סביבו את הבצק.

אפשר גם לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן עוגיות, למלא במרכז העיגול ולסגור כמו כיסן. להדק קצוות.

מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשפתח הגילגול כלפי מטה.

אופים כ-30 דקות בתנור חם ב-180-200 מעלות. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

2. הכנת בצק פריך עם דבש:
------------------------
מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים קוניאק, קליפת לימון שמן ודבש. מערבבים בנפרד את אבקת האפייה עם מיץ לימון ומוסיפים לבלילה. מוסיפים בהדרגה את הקמח. מוציאים ולשים לבצק אחיד ומחלקים לשני חלקים, ומרדדים לשני עלים מלבניים.

מורחים את העלים בריבה המדוללת, מעבדים את הרחת לוקום לגליל ומגלגלים סביבו את הבצק לגלילה. מניחים את הגלילות על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה כשפתח הגילגול כלפי מטה. פורסים בסכין חדה לפרוסות של כ-4 ס"מ.

אופים בתנור חם 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהגלילות מזהיבות. מצננים וזורים אבקת סוכר.

מאחסנים בקופסא סגורה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
2
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים