דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
עוגיות לפוריםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
3.3/4 כוסות קמח רגיל
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
2 כפיות דבש
קורט מלח
1 ביצה
250 גרם גבינה לבנה או יוגורט 3%

למלית1:
200 גרם אגוזים שלמים
ממרח תמרים

למלית2:
100 גרם אגוזים קצוצים גס
ריבת לימון או כל פרי אחר

למלית3 :
200 גרם פירות יבשים קצוצים(חמוציות, תאנים,משמש,שזיפים,תמרים וכו')
ממרח תמרים

למלית4 :
רהט לוקום בגליל או קוביות פרוס לחתיכות קטנות
ממרח תמרים

לציפוי: ביצה טרופה וסומסום
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לבצק ומאחסנים במקרר למספר שעות או לילה שלם.

על מנת שהכמות תספיק למילוי בכל המליות שציינתי, יש להכפיל פי 3 את הכמויות של המרכיבים לבצק, או פשוט להכין אותו 3 פעמים.

מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה. אפשר ל'קרוץ עיגולים עם כוס או מיקד למלא באחת המליות ולקפל לסהרונים,
או פשוט לפזר את המלית על כל העלה ולחתוך לריבועים אחרי האפייה.
אפשרות נוספת למרוח את המלית על העלה, לגלגל לרולדה, לסמן מנות, לצפות בביצה טרופה וסומסום ולאפות. לאחר הצינון,
פורסים את הרולדה למנות (עוגיות).

האפייה בתנור שחומם מראש ל-180-200 כ-15 דקות או עד להזהבה של הבצק/עוגיות.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים