דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
בויקוס מקמח מלאלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1.5 כוסות קמח מלא מנופה
1.5 כוסות קמח רגיל מנופה
1 כוס קמח תירס רגיל מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 חלמון
100 גרם חמאה רכה+1/3 כוס שמן קנולה
1 יוגורט 3%
200 גרם גבינת קשקוול מגוררת
200 גרם גבינת רוקפור מגוררת
2 גביעי קוטג'
100 גרם גבינת עמק מגוררת
1/2 כפית מלח (לבדוק אם צריך!)

לציפוי:1 חלבון טרופ, מעט קשקוול מגורר או סומסום
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל סוגי הקמח, אבקת אפייה. להוסיף גבינות, חמאה ויוגורט, חלמון, שמן ולבסוף מעט מלח. מתקבל בצק רך ומעט דביק. מצננים במקרר מספר שעות.

לוקחים תבנית מאפינס (מומלץ סיליקון) ממלאים את השקעים עד 2/3 מהגובה. מורחים בחלבון טרוף ומפזרים מעט קשקוול מגורר או סומסום.

מכניסים למקרר למספר דקות. בינתיים מחממים את התנור ל200-210 מעלות ואופים כ-25-30 דקות או עד שהבויקוס מתיצבים ומזהיבים. מגישים פושר או חמים.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות