דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
סהרוני שקדים טחונים-גרוסיםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר או כמו סוכר
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות קמח לבן או קמח כוסמין לבן מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים ללא הקליפה גרוסים
קליפה מגוררת+מיץ מ-1 תפוז

לקישוט - אבקת סוכר או כמוסוכר מעורב עם מעט קורנפלור
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את כל המרכיבים לבצק אחיד ומעט דביק. מצננים במקרר כחצי שעה.

מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לפיסות קטנות ומהן יוצרים סהרונים קטנים, כ-80 עוגיות.

מניחים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-5 דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
זורים עליהן בעודן חמות אבקת סוכר או כמו סוכר מעורב בקורנפלור .

מצננים ושומרים בקופסה או צנצנת סגורה הרמטית.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
טו בשבט,פורים