דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גלידת בננות שוקולד לבן ללא סוכר ובטטה סגולהלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
3-4 בננות קפואות חתוכות
1/2 כוס סוכרלוז
2-3 בטטות סגולות קלופות ומבושלות
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
170 גרם שוקולד לבן ללא סוכר (2 חפיסות) שבור לקוביות
אופן ההכנה:
אני נמנעת מצבעי מאכל תעשייתיים ומחפשת לי פתרונות טבעיים למתכונים. הפעם גיליתי את הבטטה הסגולה גם בגלל צבעה המרהיב וגם בגלל מרקמה החמאתי וטעמה המתקתק שמתאים מאוד לגלידה.

מתחילים בגנאש שוקולד לבן: מביאים את השמנת המתוקה לנקודת רתיחה, מורידים מהאש וממיסים בה את השוקולד הלבן תוך כדי ערבוב עד שאין גושים. מצננים במקפיא עד לשלב הבא.

מרסקים במעבד את הבננות והסוכרלוז לידי משחה.

בנפרד מרסקים את הבטטות המבושלות ומוסיפים אותן לבננות. מעבדים לעיסה הומוגנית.

מוסיפים לבסוף את השוקולד המומס וממשיכים לעבד לתערובת חלקה. זהו הגלידה מוכנה.

יוצקים את התערובת לקופסא ושומרים מכוסה במקפיא עד להגשה. מפשירים כרבע שעה לפני ההגשה.

מתקבלת גלידה ורדרדה טעימה ורכה. לולא הייתי יודעת שיש בה בטטות לא הייתי מנחשת..
טיפים מיוחדים:
טעים להגיש עם סלט פירות העונה.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה