דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
קרם וניל -ריקוטה-קרם קוקוס עם שזיפים ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לקרם הוניל:
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון/תפוז
1.1/4 כוס כמו סוכר
1/4 כפית מלח
2-3 כפות קורנפלור
250 גרם (1 קופסא) ריקוטה 5%
250 מ"ל (1 קופסא) קרם קוקוס
2-3 כפות סוכרלוז

לפודינג שזיפים:
כ-450 גרם שזיפים מגולענים ופרוסים
2 כפות סוכרלוז
קורט מלח
מיץ לימון + קליפה מגוררת
1 כפית תמצית וניל
כ-2 כפות קורנפלור מדוללות ג-3.4 כוס מי ברז

להפרדה בין השכבות:
200 גרם עוגיות מקמח מלא ללא סוכר טבולות
בכוס קפה נמס
אופן ההכנה:
ראשית מכינים את הפודינג שזיפים. מבשלים את השזיפים עם הסוכרלוז, וניל, מיץ לימון +קליפה עד לנקודת רתיחה ואז מוסיפים את הקורנפלור המדולל וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות או עד להסמכה. מעבירים לצינון במקרר.

קרם וניל:

בקערה מערבבים ביצים, סוכרלוז, מלח, קליפת לימון ומיץ לתערובת חלקה. מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים עד שאין גושים.

מביאים את החלב ותמצית וניל לסף רתיחה ומורידים מהאש. עושים "השוואת טמפרטורות" - יוצקים לקערת הביצים מעט חלב ומערבבים מהר. חוזרים על פעולה זו מספר פעמים ואז שופכים את התערובת חזרה לסיר. מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה במקצף כל הזמן עד שמסמיך ומיד מורידים מהאש תוך כדי הקצפה מתמדת. מעבירים את הקרם דרך מסננת להבטיח מרקם חלק. מניחים על הקרם נילון נצמד שלא יווצר קרום על פניו ומצננים במקרר.

מקציפים ריקוטה עם קרם קוקוס + 2-3 כפות סוכרלוז ומאחדים את התערובת עם הקרם וניל.

להרכבת הקינוח (אפשר בכוסות או בתבנית אחת):

מחלקים את הקרם וניל לשניים. למחצית מוסיפים מחצית של הפודינג שזיפים ומערבבים לקרם וורדרד.

מסדרים שכבת עוגיות שנטבלו בכוס קפה נמס. מעל מורחים את קרם הווניל הוורדרד, שוב שכבת עוגיות ומעליה את יתרת קרם הווניל ומקפיאים לחצי שעה בערך. מוציאים מהקפאה ויוצקים מלמעלה את פודינג השזיפים. שומרים במקרר.
טיפים מיוחדים:
קינוח מרענן וטעים לימי הקיץ החמים.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות