דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
קינוח קפוא של קצפת ומנגו ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2-3 מנגו מקולפים וחתוכים
3-4 כפות ליים או לימון + קליפה מגוררת
2-3 כפות סוכרלוז
500 מ"ל שמנת להקצפה (2 מיכלים)
1 כף שטוחה של בנפייבר (סיבים)

1- 1.5 כוס פירורי עוגה או גרנולה לפיזור בין השכבות
אופן ההכנה:
הקינוח בהשראת מתכון של קלי מגר מ"לאשה". היא קוראת לו פרפה מנגו ליים מהיר אבל למיטב ידיעתי פרפה אמור להכיל גם ביצים ובמתכון אין. לכן שיניתי את השם וגם המרתי את הסוכר בסוכרלוז ועוד מספר שינויים קטנים..


מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק .

מרסקים את המנגו עם מיץ הלימון/ליים והקליפה המגוררת, מוסיפים סוכרלוז ובנפייבר ומעבדים שוב למחית אחידה.

מקציפים במיקסר את השמנת במהירות גבוהה למשך כ-3 דקות.

מאחדים את שתי התערובות ידנית בתנועות קיפול עדינות לתערובת הומוגנית.

יוצקים מחצית הכמות לתבנית ומחליקים. מעל מפזרים את הגרנולה או פירורי העוגה. מעל את המחצית השנייה של הקרם ומלמעלה עוד גרנולה או פירורי עוגה. מכסים בנילון נצמד ומקפיאים למספר שעות.

לפני ההגשה כדאי להוציא למקרר לחצי שעה בערך , לפרוס פרוסות ולהגיש. אפשר גם להגיש בכוסות או קעריות ריבועים מהקינוח ולשמור במקרר עד להגשה.

קינוח מרענן וקליל.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות