דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
טרייפל אפרסקים, קרם פאטיסיאר ומרנגלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לקרם וניל:
__________


4 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון/תפוז
1 כוס סוכרלייט או סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות קורנפלור או פודינג לבישול של קונדיטור
50 גרם חמאה
1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל) מוקצפת או
1 גביע גבינת ריקוטה (259 גרם) 5%

לפירות:

5-6 אפרסקים
1 כף סוכר או סוכרלייט
1 כף ריבה או ריבה דיאט ללא תוספת סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כוסות מים
2-3 כפות קורנפלור או פודינג לבישול של קונדיטור

למרנג:

4 חלבונים
3 כפות סוכר או סוכרלייט
אופן ההכנה:
הכנת הקרם:
__________
בקערה מערבבים את החלמונים,קורנפלור ו-1/2 כוס סוכר/סוכרלייט.

שמים את החלב, ו-1/2 כוס סוכר בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שהחלב חמים והסוכר נמס. לא להביא לרתיחה.

יוצקים מעט מהחלב החמים לבלילת החלמונים ומערבבים. ממשיכים להוסיף את החלב בזרם דק ותוך ערבוב, עד שנוצרת תערובת הומוגנית. מחזירים את הקרם לסיר ומבשלים תוך ערבוב על אש קטנה כ-10 דקות בערך, או עד שהקרם מסמיך.מוסיפים את הוניל והחמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה.
מורידים מהאש ומקררים .

מקציפים את השמנת לקצפת אחידה. מקפלים את קרם הוניל לתוך הקצפת,

לשכבת האפרסקים:
_______________

חוצים את האפרסקים, מוציאים את הגלעינים ומבשלים במים עם סוכר ולימון עד לריכוך, מדללים 2-3 כפות קורנפלור בחצי כוס מים ומוסיפים תוך ערבוב לאפרסקים עד שמסמיך. מצננים.

המרנג:
_____

מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר.

הרכבת המנה:
__________

יוצקים את תערובת האפרסקים לתבנית זכוכית שקופה, עליה את הקרם. מלמעלה משטחים את המרנג ואופים כ-10 דקות בתנור 180 או עד שהקצף מזהיב.

מצננים ומשהים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.

מגישים קר.
טיפים מיוחדים:
אפשר להוסיף תחתית של פישקוטים או עוגיות ללא סוכר או עוגיות מדלן
רמת הקושי:
3
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,ראש השנה,סוכות