דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גלידה ללא סוכר על בסיס מתכון של דנית סלומון
החומרים הדרושים:
2-3 כפות ריבת חלב ללא סוכר LIGHT של קונדיטור
כ-1/3 כוס מיץ לימון טבעי קפוא
2 כפות או שקיק TO GO של סיבי BENEFIBER
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
כ-5-6 כפות ריבת שזיפים ללא סוכר או ריבת פירות אחרת
אופן ההכנה:
היות והמתכון של דנית מכיל מרכיבים עם סוכר, ואילו אני שואפת להצליח לבנות מתכון שאינו מכיל סוכר - החלפתי מספר מרכיבים בהתאם.

במקור, המתכון מכיל מיץ קפוא של פריגת, 1/2 כוס חלב משומר, ומלית דובדבנים מוכנה. שלשת המוצרים מכילים כמובן סוכר.

במקומם שמתי 2-3 כפות של ריבת חלב ללא סוכר LIGHT של קונדיטור, מיץ לימון קפוא וריבת פירות(שזיפים) ללא סוכר שהכנתי בבית.

כמובן שאפשר ל"השתולל" עם המתכון ואולי אעשה זאת בהמשך ולהוסיף למשל, שוקולד מומס ללא סוכר או פירות שונים וכו'.

מערבבים בקערת המיקסר ריבת חלב, סיבים ומיץ לימון. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לאיחוד התערובת. ממשיכים להקציף כ-3-4 דקות עד שהשמנת מוקצפת היטב.

מוסיפים את הריבה ידנית כף אחרי כף ומערבבים בעדינות לתוך התערובת המוקצפת.

יוצקים לתבנית אינגליש קייק מסיליקון ומכסים בנילון נצמד. מקפיאים כ-10 שעות ואז מגישים.

המרקם של הגלידה בכל זאת קפוא, אולי כי הייתי צריכה לשים יותר ריבת חלב (שמחליפה את החלב המשומר)וכן בגלל העדר הסוכר. לכן למחרת הוצאתי את הגלידה, חתכתי למספר פרוסות והקצפתי אותה הייטב במעבד מזון. רק אז היה לה מרקם קרמי כמו של גלידה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,שבועות