דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גלידה בטעם קפה- ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
100 מ"ל חלב -בערך 1/2 כוס
200 גרם סוכרלוז (כמוסוכר)- 1 כוס
כ-2/3 כוס קפה מוכן (נס או אספרסו) -160 מ"ל
1 כף קינמון טחון
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% - 2 יחידות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סירופ אגאבה
4 חלמונים
2 כפות פודינג לבישול של קונדיטור
אופן ההכנה:
מערבבים חלב,חלמונים עם סוכר, קפה , קינמון, אגאבה,ת.וניל ואבקת פודינג .

מחממים את התערובת על אש קטנה. מביאים לרתיחה וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה. מכבים את האש ויוצקים דרך מסננת לקערה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקפיא או במקרר.

מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה.

מוציאים את התערובת ומאחדים אותה בתנועות עטיפה עדינות עם הקצפת עד שנוצר קרם אחיד. שומרים במקפיא.

מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה . מקשטים בריבה או פירות לפי הטעם.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות