דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
בורי ברוטב לימוןלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
3-4 דגי בורי מנוקים
מלח, פלפל לפי טעם
2 כפות זעתר יבש
1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
4 כפות שמן זית

לרוטב:
______
2 לימונים
3-4 כפות שמן זית או 50 גרם חמאה
2 כפות פטרוזיליה/שמיר
מלח לפי טעם
1 פלפל חריף פרוס
אופן ההכנה:
מתבלים את הדגים במלח ופלפל וזעתר, מטגנים אותם בשמן עד הזהבה מכל צד.אפשרות נוספת - לאפות בתנור ב-180-200 כחצי שעה.

הרוטב:
______
מקלפים את הלימונים גם מהציפה הלבנה, וחותכים לקוביות קטנות. מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הלימון, עשבי התיבול והמלח ויוצקים על הדגים המטוגנים/אפויים.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,פסח,שבועות