דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
דג פורל בתנור עם יין לבןלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2-4 דגי פורל מנוקים
1/2 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס חומץ 5%
מיץ לימון
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
גבעולי שמיר (כחצי חבילה) שטופים
2 עגבניות פרוסות
2 עגבניות מגוררות
8 שיני שום כתושות
2 בצלים פרוסים
2-3 גזרים פרוסים
שמן זית
נייר אפיה לכיסוי
אופן ההכנה:
שמים את הדגים בתבנית פיירקס מלבנית ומפזרים/מעסים אותם בשמן זית והתבלינים, מוסיפים את הירקות ועשבי התיבול . מכסים בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות. מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות עוד כ-10-15 דקות.

מגישים מייד בתוספת ממליגה, או אורז לבן - אבל אפשר גם עם פרוסות חלה טרייה (לספוג את הרוטב הטעים)...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,פסח,שבועות