דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
דג אמנון בגריל עם רוטב חמאה ולימוןלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2-4 דגי אמנון מנוקים
3 כפות זעתר יבש
4 גבעולי סלרי
8 גבעולי פטרוזיליה
8 גבעולי שמיר
2 כפות רוטב סוייה
1/2 כוס שמן זית
3 כפות פפריקה מתוקה
1 עגבניה פרוסה

לרוטב:
______

100 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
3-4 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח
אופן ההכנה:
מורחים את הדגים בשמן זית, זעתר יבש ופפריקה מתוקה. מכניסים לכל דג את עשבי התיבול ומוסיפים את הסוייה.
מפזרים את פרוסות העגבניה מלמעלה.

מכניסים לצלייה בגריל כ-8 דקות מכל צד.

בינתיים מכינים את הרוטב:

ממיסים את החמאה ומערבבים עם מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, מלח ושום כתוש.

שופכים את הרוטב על הדגים הצלויים ומגישים מייד.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
סוכות,ראש השנה,פסח