דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
חביתיות במילוי תרד וגבינה
החומרים הדרושים:
ל-6 חביתיות:
____________
5 כפות קמח רגיל
2 ביצים
4-5 כפות מים קרים

למלית:
______
1/2 ק"ג תרד
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמן זית
1 ביצה
1-2 כפות פירורי לחם
פלפל,מלח וקורט אגוז מוסקט

לכיסוי החביתיות - 6 פרוסות גבינה צהובה (מעושנת או "עמק" או כל גבינה צהובה אחרת)
אופן ההכנה:
לחביתיות:
________

להכין בלילה מקמח, ביצים ומים, לשמן מחבת קטנה ולהכין חביתיות דקיקות. (לקחת עם מצקת כמות, לפזר על פני המחבת בתנועות סיבוביות, כשעולות בועות על פני החביתית - להרים אותה עם מרית מתכת שטוחה ולהפוך לצד השני לדקה ומיד לצלחת הגשה. כך להמשיך עד גמר הכנת כל החביתיות)

המלית:
_____
לטגן בצל בשמן זית, להוסיף את עלי התרד (המנוקים ומיובשים) לבחוש קלות עד אשר העלים "נובלים" ולהוריד מהאש. לתת להתקרר ואז להוסיף ביצה, תבלינים ופירורי לחם.

למלא כל חביתית במלית התרד ולגלגל. לחצות כל חביתית ולהצמיד את שני החצאים זה על יד זה, לכסות כל צמד כזה בפרוסת גבינה צהובה ולאפות בתנור חם מאד 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

להגיש חם.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
3
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות