דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
חצילים קלויים במילוי גבינות ועלי בייבילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1-2 חצילים בינוניים

למלית:
1 בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
1-2 עגבניות
חציל קטן או חצי חציל חתוך לקוביות
100 גרם גבינת רוקפור מגוררת (משאירים מעט לציפוי)
2 כפות קוטג' או ריקוטה
50 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
50 גרם גבינת קשקוול מגוררת
1 ביצה טרופה
2 כפות קמח שיפון מלא
2 כפות יוגורט או שמנת לבישול
צרור עלי בייבי
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, זעתר יבש לפי טעם
שמן זית לטיגון

לציפוי: גבינת רוקפור מגוררת וכף פירורי לחם
אופן ההכנה:
מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים אותם במספר נקודות כדי שלא יתפקעו בזמן האפיה. אופים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-40 דקות בערך.

בינתיים מכינים את המילוי:
שופכים מים רותחים על העגבניות ומשהים למספר דקות. פעולה זו מקלה על הסרת הקליפה. קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות.
מזהיבים את הבצל, השום,מתבלים ומוסיפים את קוביות החציל ומזהיבים קלות. מוסיפים גם את קוביות העגבניות,
בוחשים קלות כדקה. מוסיפים את עלי הבייבי. מערבבים את הגבינות בנפרד עם היוגורט, הקמח והביצה הטרופה, בוחשים ומוסיפים בעדינות לתערובת הירקות. בוחשים קלות עד שהמילוי מסמיך.

מוציאים את החצילים מהתנור, פותחים בהם פתח לאורכם, מוציאים בכף את התוך של החצילים ומערבבים אותו עם המילוי. ממלאים בכף כל חציל וזורים למעלה גבינה מגוררת ופרורי לחם ומכניסים חזרה לתנור בחום 180 מעלות לעוד מספר דקות עד שהגבינה נמסה ופני החצילים משחימים.
טיפים מיוחדים:
אפשר להוסיף למלית צנוברים, או גרעיני דלעת, או אגוזים קצוצים.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות